Mujereando, el quejío de una diosa

MUJEREANDO, EL QUEJÍO DE UNA DIOSA

Directora: Carmen Tamayo Leo ♀
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Estat espanyol
Any: 2019
Minuts: 87’

Un grup de dones sense llar troba en el teatre la millor de les teràpies: un lloc on despullen l’ànima, aconsegueixen escapar de la seva realitat i, de mica en mica, es van empoderant. En les setmanes prèvies a l’estrena de la seva nova obra, coneixem aquestes deesses, que han de fer front a l’adversitat cada dia, i ara afronten un nou repte: pujar a un escenari i transmetre el seu missatge a través del teatre. Aconseguiran posar dempeus a la platea?

 

Festival que programa la pel·lícula: TERRA GOLLUT film festival
A Filmin, del 22 d’octubre a l’1 de novembre

DIRECCIÓ ♀

Carmen Tamayo Leo

 

 

CARMEN TAMAYO, va néixer a Prado del Rey l’any 1979. Llicenciada en Treball Social i Art Dramàtic a l’Academia de Cristina Rota, va completar la seva formació amb seminaris i cursos de dansa, cant, veu i expressió corporal, amb mestres de la vàlua de Sara Torres, Armando García, Chevy Muraday, Mónica Runde, Pedro Berdayes, Patricia Kraus, Manuela Nogales, Laura Alvea o Julia Oliva.

Molt aviat, compagina les seves actuacions en teatre, amb cine i televisió, amb la direcció de diferents companyies teatrals (3Antié, La Pecera i Mujereando) on crea i escenifica, treballs que es caracteritzen per un marcat caràcter de protesta i denúncia social i una estètica molt cuidada. Obres com ‘Hamburguesa de Conejo’ ‘Quién te vio y no te Recuerda’, ‘Aquí no hay quién nade’, ‘Sueños S.A’, ‘¿Por qué?’, ‘Invisible’, ‘El Quejío de una Diosa’ y ‘Etiquetas’, han sorgit de la creació creativa col·lectiva durant aquests darrers 12 anys.

 

Per la pantalla gran, va interpretar el paper de Glòria a la pel·lícula ‘No te supe perder’ i va protagonitzar els curts ‘No quiero’, ‘Mentira’, ‘La Pérdida’, ‘La Próxima Parada’ i ‘Espich’. Treballs amb què va ser guardonada, fins a quatre cops, amb el premi a la millor actriu per les seves interpretacions. També va treballar com a Coach d’actors i Ajudanta de direcció, en la producció de ‘No te Supe Perder’, ‘Papá’ i ‘Pura, hasta la Sepoltura’ (Premi RNE 2016). Actualment viu a Sevilla i dirigeix la companyia de Teatre “Mujereando”, composta per dones sense llar.

 

Filmografia

2019 – Mujereando, el quejío de una diosa – documental