Midnight Family

MIDNIGHT FAMILY

Director: Luke Lorentzen
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Mèxic, EEUU
Any: 2019
Durada: 81’

A la ciutat de Mèxic el govern opera menys de 45 ambulàncies d’emergència per a una població de 9 milions d’habitants. Això ha generat una indústria subterrània d’ambulàncies amb ànim de lucre que sovint estan dirigides per persones amb poca o cap formació. La família Ochoa lluita per sobreviure en aquesta jungla on l’ètica i la moral no sempre estan al servei de les persones que necessiten assistència mèdica.

 

Festival que programa la pel·lícula: Mostra de cinema Salut, Drets, Acció
A Filmin, del 22 d’octubre a l’1 de novembre

DIRECCIÓ

Luke Lorentzen

 

Nascut el 1993, Luke Lorentzen es va graduar recentment al departament d’Art i Història de l’Art de la Universitat de Stanford, on va estudiar Història de l’Art i Estudis de Cinema. La seva pel·lícula, Santa Cruz del Islote (2014), un curt documental sobre una comunitat pesquera petita i densament poblada a Colòmbia, ha guanyat premis en més de deu festivals internacionals de cinema, inclosos el San Francisco International, Full Frame Documentary, Camden International i Chicago International . El seu primer llargmetratge documental, New York Cuts (2015), explora sis perruqueries en diferents enclavaments culturals de la ciutat de Nova York. La pel·lícula va tenir la seva estrena mundial al Festival Internacional de Documentals d’Amsterdam i la seva estrena als Estats Units al Festival Internacional de Cinema de Camden. Luke també forma part de l’equip creatiu de la sèrie documental de Netflix, Last Chance U (temporades de la primera a la quatre).

La seva obra explora elements de la vida quotidiana, sovint a través de rigorosos mitjans formals, qüestionant i experimentant les maneres en què s’expliquen històries de no-ficció. Originari de Connecticut, Luke ara viu ‘on the road’, i actualment està treballant en projectes a Kansas, Ciutat de Mèxic i Itàlia.

 

Filmografia

2019 – Midnight family – documental