Los que se quedan

LOS QUE SE QUEDAN

Directora: Eliane Raheb ♀
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Líban, Emirats Àrabs
Any: 2018
Durada: 95’

Haykal Mikhael és un agricultor cristià de 60 anys que viu a la regió d’Aakar al Líban, a pocs quilòmetres de la frontera amb Síria. En una zona on hi conflueixen fronteres, tensions comunitàries i religioses, Haykal construeix una granja i un restaurant. A través del diàleg entre la directora i Haykal sorgeix una reflexió sobre la duresa de la vida quotidiana d’aquells que trien quedar-se i seguir lluitant per la convivència a la seva terra. Les condicions de l’agricultura, els conflictes religiosos i les repercussions de la crisi de Síria són alguns dels reptes amb els que Haykal s’ha d’enfrontar cada dia.

 

Festival que programa la pel·lícula: Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya
A Filmin, del 22 d’octubre a l’1 de novembre

DIRECCIÓ ♀

Eliane Raheb

 

Eliane Raheb és una directora i documentalista libanesa. Va començar la seva carrera dirigint tres documentals molt exitosos; So Near Yet So Far, Intihar i Hayda Lebnan (2008), projectat internacionalment i guanyador del Premi a l’Excel·lència del Festival Internacional de Cinema Documental de Yamagata. El 2013 Raheb va estrenar el llargmetratge documental Layali Bila Nawm amb el qual va guanyar 5 premis al Festival Internacional de Cinema Bird’s Eye View de Londres. Those Who Remain és el seu darrer treball.

 

Filmografia

1995 The Last Secreening – curtmetratge
1996- Encounter – cutrmetratge
2001- So Near Yet So Far – documental
2003- Suicide – documental
2008- This is Lebanon – documental
2012- Sleepless Nights – documental
2016 – Those Who Remain