Chichinette: the accidental spy

CHICHINETTE: THE ACCIDENTAL SPY
Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Directora: Nicola Alice Hens ♀
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Alemanya
Any: 2019
Durada: 86’

La història desconeguda d’una antiga espia jueva francesa, Marthe Cohn, també coneguda com a Chichinette. Després de mantenir silenci durant gairebé 60 anys, ara comparteix la seva extraordinària història, la d’una dona d’1,37 metres d’alçada, la qual va aconseguir superar les adversitats i lluitar contra els nazis com a espia. Amb 98 anys fa gires per tot el món, transmetent el seu missatge a persones de totes les generacions.

 

Festival que programa la pel·lícula: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social
A Filmin, del 22 d’octubre a l’1 de novembre

Direcció ♀

Nicola Alice Hens
País: Alemanya

 

Centrada inicialment en la seva feina com a directora de fotografia, es va graduar a la prestigiosa German Film and Television Academy Berlin (DFFB) i a la Bauhaus-University Weimar, a Alemanya, i també va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Tolosa de Llenguadoc, França.

Mentre i després d’estudiar, va treballar com a vídeo periodista i professora adjunta, cosa que la va portar a iniciar el projecte de cinema intercultural Video Letters Germany-Senegal, utilitzant l’art dels curtmetratges per a la comunicació intercultural entre adolescents dels dos continents. Des de llavors, l’ensenyament es va convertir en un complement al seu propi treball artístic. És professora de mitjans de comunicació i cinema al programa internacional del màster d’Art i Disseny de la Universitat Bauhaus des del 2015.

 

Filmografia
Com a directora de fotografia, ha participat en pel·lícules exitoses com Death & the Maiden (guardonada a DocAviv Israel i AmDocs Palm Springs), Elisa (millor fotografia al Cambridge Film Festival, guanyadora a Venice Filmweek, Chalon Tous Court o Hamburg, entre d’altres) i a Shade of the Apple Tree. El seu llargmetratge Omulaule heißt Schwarz, que va codirigir, es va estrenar al DOK Leipzig el 2003. Actualment ha acabat la coproducció franco-alemanya Chichinette – How I accidentally become a Spy, el seu primer llargmetratge documental com a directora.

 

2003 – Documental – Omulaule heißt Schwarz
2014 – Documental – Babuschka, wo sind die Gäste?
2019 – Documental – Chichinette