Chão

CHÂO

Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Directora: Camila Freitas ♀️
Gènere cinematogràfic: Documental
País: Brasil
Any: 2019
Durada: 112’’

La pel·lícula s’endinsa en l’ocupació d’una finca propietari d’una fàbrica en procés de fallida a l’estat de Goiás, on 600 famílies sense terra han estat acampant i lluitant per la redistribució d’aquestes terres. Mentre que les forces conservadors connectades als grans propietaris guanyen més espai que mai al Brasil, el Moviment dels Treballadors Sense Terra reinventa els seus mètodes d’acció. Els personatges de la pel·lícula donen forma a una comunitat amb conreu ecològic, amb una profunda reflexió política i amb una resiliència diària contra qualsevol canvi polític o meteorològic.

 

Festival que programa la pel·lícula: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social, TERRA GOLLUT Film Festival i Mostra Cinema Saluts, Drets i Acció.
A Filmin, del 22 d’octubre a l’1 de novembre

DIRECCIÓ ♀️

Camila Freitas

Brasil

Va estudiar cinema a Brasil i direcció de fotografia a França, on s’hi va quedar a viure i a treballar com a cineasta i directora de foto. Ha dirigit pel·lícules com Excelentíssimos (2018), Os pássaros estão distraídos (2016), Pássaro Preto (2016) Futuro Junho (2015), A transformação de Canuto (pendent d’estrenar) i el seu darrer llargmetratge Chão. També va crear Aurora, una vídeo-performance exhibida al centre Georges Pompidou, que va donar lloc a un llargmetratge amb el mateix nom. Actualment està dirigint la seva nova pel·lícula, Babado, juntament amb João Vieira Torres.