Burning out

BURNING OUT
Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Director: Jérôme le Maire
Gènere cinematogràfic: Documental
País: França
Any: 2017
Durada: 81’

Burning Out és un drama sobre la vida i la mort. Durant dos anys, el director segueix als
membres d’una unitat quirurgica en un dels hospitals més grans de París. L’estrès, la
manca de personal i les importants retallades pressupostàries fan que els treballadors
hagin de lluitar entre ells pels recursos. Mentrestant, la direcció imposa objectius
d’eficiència i rendibilitat cada vegada més estrictes.


Festival que programa la pel·lícula: Mostra de cinema Salut, Drets, Acció
A Filmin, del 28 d’octubre a l’1 de novembre

DIRECCIÓ

Jérôme Le Maire

 

 

Jérôme Le Maire va estudiar periodisme a la Universitat de Brussel·les i cinema a l’IAD a Bèlgica on va graduar-se el 1995.El 2003 va realitzar un llargmetratge documental «VOLTER NE M’INTÉRESSE PAS». El 2006, mentre vivia en un petit poble al Marroc, va dirigir «WHERE IS LOVE IN THE PALM GROVE?». Aquest llargmetratge documental va ser seleccionat en diversos festivals internacionals de cinema, com ara Vision du Réel (Nyon, Suïssa), RIDM (Canadà), Parnü Film Festival (Estònia) i Festival des quatre écrans (França). Aquesta pel·lícula també va ser nominada als European Films Awards.

 

El 2012, Jerome va dirigir «TEA OR ELECTRICITY», un llargmetratge documental que va guanyar una trentena de premis, inclòs el Magritte al millor documental (Bèlgica), el premi a la millor pel·lícula i el premi del públic al Fidadoc (Agadir, Marroc), Prix du meilleur documentaire de la Scam, premi especial del jurat al Primed Festival, Golden FIFOG al festival internacional de cinema oriental de Ginebra (Suïssa), premi a la millor pel·lícula a DOKUFEST (Kosovo) i a la millor pel·lícula sobre els pobles indígenes al Parnü Film Festival (Estònia). Aquesta pel·lícula també va ser nominada als European Films Awards en la categoria de millor documental.

 

El 2013, Jerome va dirigir el llargmetratge «EL GRAN VIATGE». Aquesta pel·lícula va guanyar el premi a la millor pel·lícula al famós «Festival du film Grolandais» (França) i va ser seleccionada per a la projecció a diversos festivals internacionals de cinema: Festival Internacional de Cinema de Rotterdam (Holanda), Festival Internacional de Cinema de Cannes (secció ACID) , Festival Internacional de Cinema de Belfort (França) entre molts d’altres.

 

Filmografia

1994 – Best Wishes – 8’ Ficció
1995 – Greetings – 12’ ficció
2001 – Belgian Summer – 8 x 26’ docu-soap
2002 – Under the Mask – 52’ documental
2003 – One Day One Life – 63’ documental
2007 – Where is Love in the Palm Grove? – 52’, 85’ documental
2012 – Tea or Electricity – 93’ documental
2013 – The Big Trip – 105’ ficció