16 shots

16 SHOTS
Estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Director: Richard Rowley
Gènere cinematogràfic: Documental
País: USA
Any: 2019
Durada: 82’

Un documental que examina el tiroteig de 2014 de Laquan McDonald, de 17 anys, per part de l’agent de policia de Chicago Jason Van Dyke i ‘la tapadera’ que es va produir. Després que, inicialment, la policia declarés el tiroteig com a justificat, periodistes i activistes van lluitar perquè les imatges de l’esdeveniment fossin emeses, enviant el Departament de Policia de Chicago i els funcionaris del govern local de Chicago a la convulsió, ja que la comunitat exigia justícia.

 

Festival que programa la pel·lícula: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social
A Filmin, del 27 d’octubre a l’1 de novembre

DIRECCIÓ

Richard Rowley

 

Richard Rowley ha estat nominat als premis Oscar i festival de cinema de Sundance, director de fotografia amb 20 anys d’experiència en la producció, direcció i rodatge de films per a cinema i televisió. Les seves pel·lícules documentals han estat premiades en desenes de festivals de tot el món, des de Berlín fins a Sundance.

 

Richard ha dirigit, produït i filmat desenes de documentals per televisió per a PBS – Frontline, Channel 4 – Dispatches, BBC – Newsnight, Canal+, ZDF, ARD, CBC, CNN International, Al Jazeera i altres. El seus treballs han estat exhibits al MoMA i a la Biennal de Berlín.


Filmografia
• Zapatista (1999)
• This is What Democracy Looks Like (2000)
• Black and Gold (2001)
• The Fourth World War (2003)
• Dirty Wars (2013)
• The Blue Wall (2018)
• 16 Shots (2019)
• Kingdom of Silence (2020)