Slide ACTIVITATS

Segueix en directe la nostra programació col·lectiva de llargmetratges de crítica social i d’activitats paral·leles dissenyades per alimentar el debat i construir discurs crític. Explicar la realitat des d’una diversitat de mirades, sensibilitzades totes elles, ens sembla un exercici necessari.

 

 

ESPECTACLE INAUGURAL

Dijous 22 d’octubre a les 20h a l’Hospital del Mar de Barcelona.

 

La inauguració del Tectònic consisteix en una instal·lació vídeo artística amb l’objectiu de presentar la programació de documentals d’aquesta edició emprant el llenguatge de l’art, amb tecnologia i tècniques audiovisuals.

 

Les projeccions es realitzaran en directe per part del Pau Casanovas, artista visual, amb la intervenció i conducció de la ballarina Laia Molins, alhora presentadora, que dialogarà i interactuarà amb els elements audiovisuals. El concepte vídeo artístic es basarà en el diàleg entre el personatge audiovisual i el personatge real creant així una relació directa entre el cos, el píxel i el ritme, per tal de transmetre els conceptes i valors del festival.

 

Organitza: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social, Mostra de cinema Salut, Drets, Acció i TERRA GOLLUT film festival

Creiem que l’Hospital del Mar és un lloc simbòlic per donar el tret de sortida al festival Tectònic tant per la seva història com el paper que ha tingut en la lluita contra la pandèmia del Covid19. La inauguració també es planteja com un merescut homenatge a la comunitat sanitària que ens ha cuidat durant aquests temps tan difícils.

MONÒLEG D’ANA POLO

La situació de la sanitat pública, riure per no plorar

Divendres 23 d’octubre a les 20h

 

La Mostra de cinema Salut Drets Acció proposa reflexionar sobre la situació actual de la sanitat al nostre país en clau d’humor. Les llistes d’espera, els tancaments de plantes d’hospitals, la privatització, l’euro per recepta, l’accés universal, les retallades o el Covid19 seran alguns dels temes que tractarà l’humorista Ana Polo en el seu monòleg “La situació de la sanitat pública, riure per no plorar”.

 

Activitat vinculada a la pel·lícula: Midnight Family

Organitza: Mostra de cinema Salut, Drets, Acció

CONVERSA

Q&A amb Janette A. López, directora de “Para no volver”

Diumenge 25 d’octubre a les 18h

 

Conversem sobre migració posant en el centre la infància i el paper dels adults durant el viatge. Com es presenta una quotidianitat desconeguda als nens?

 

Activitat vinculada a la pel·lícula: Para no volver
Organitza: TERRA GOLLUT film festival

CONFERÈNCIA

Defender la vida desde la frontera, amb Helena Maleno

Dimecres 28 d’octubre a les 19h a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll.

 

Arran de la publicació del seu llibre “Mujer de frontera” parlarem de la criminalització de les persones migrants i de les que els ajuden. Del perill que suposa donar veu i crear el relat dels que es volen silenciats.

 

Organitza: TERRA GOLLUT film festival

TERTÚLIA

I després dels aplaudiments, què?

Dijous, 29 d’octubre a les 19h

 

El Dret a la Salut ha esdevingut, per fi, un element que ha entrat dins l’imaginari de la ciutadania. Des de la Mostra de cinema Salut Drets Acció proposem un debat amb representants de diversos col·lectius de professionals sanitaris per parlar dels efectes de la precarització i la privatització dels sistemes sanitaris. Una trobada que malgrat tot, vol mirar al futur i visualitzar models que permetin garantir el Dret a la salut per tothom i que vol ser un merescut homenatge a totes les professionals sanitàries que han patit de ben a prop les conseqüències del Covid19.

 

Activitat vinculada a la pel·lícula: Burning Out
Organitza: Mostra de cinema Salut, Drets, Acció

VEURE EN DIRECTE

DEBAT

El racisme policial a casa nostra
Divendres 30 d’octubre a les 18.30h a la sala d’actes d’EL9NOU de Vic.

 

Quines son les situacions de vulneració de drets y de violència institucional cap a persones racialitzades a Catalunya i l’estat espanyol? Ja sigui en el marc dels processos migratoris, a l’espai públic o en situacions de privació de llibertat, les conseqüències socials i individuals que es deriven del racisme estructural i institucional son profundes i sovint queden invisibilitzades. Des d’una perspectiva de la migració com a dret humà, aprofunditzarem conjuntament en com podem generar procesos d’incidència política i social per denunciar i visibilitzar el racisme policial i fomentar canvis en les polítiques públiques.

 

Activitat vinculada a la pel·lícula: 16 shots
Organitza: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social

CONVERSA

Q&A amb Radu Ciorniciuc, director de “Acasa, my home”

Dissabte, 31 d’octubre a les 12h

 

Miguel Ángel Vargas, historiador de l’art, director d’escena i activista cultural gitano, conversarà amb Radu Ciorniciuc, director del film ‘Acasa My Home’, i explicarà l’experiència de seguir una família d’una manera tan íntima i per reflexionar sobre la realitat de la comunitat gitana a Romania.

 

Activitat vinculada a la pel·lícula: A casa, my home
Organitza: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social

VEURE EN DIRECTE

CLOENDA DEL FESTIVAL
Diumenge, 1 de novembre a les 18h al Teatre L’Atlàntida de Vic


Volem tancar aquesta edició tan especial del Tectònic reflexionant sobre el tema central del festival; el cinema social i transformador. I ho farem de la mà de l’actor Sergi López i de la directora Neus Ballús. La conversa, que comptarà amb la conducció de la periodista Mònica Terribas, serà un viatge on es compartiran experiències, pensaments i reflexions sobre com el cinema pot sacsejar el món.


Organitza: PROTESTA. Festival Internacional de Cine de Crítica Social, Mostra de cinema Salut, Drets, Acció i TERRA GOLLUT film festival

SOM